Onderzoek naar terroristische aanslag van Berlijn


Volgens berichten is Anis Amri, die in Duitsland met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt en daarmee 12 mensen omkwamen, 2 uur lang gesignaleerd op een treinstation in de Belgische hoofdstad Brussel.

Onderzoek naar terroristische aanslag van Berlijn
Tarih: 06-01-2017 08:22
470 Okunma

Er is naar duidelijk geworden dat Anis Amri, de terrorist die met een vrachtwagen inreed op de menigte van een kerstmarkt in Duitsland, 2 dagen na het incident gesignaleerd in de hoofdstad van België, Brussel.

Volgens de verklaring van de Belgische Federale Politie heeft de Brusselse politie alle camera beelden van de Nord treinstation teruggekeken als onderdeel van het onderzoek naar de aanslag.

Uit het onderzoek is gebleken dat Anis Amri op 21 december 2016 rond 19:00 uur is aangekomen in Brussel. De terrorist, die uit Amsterdam is vertrokken, is tot ongeveer 21:00 uur op deze treinstation gebleven. In de verklaring is verder niet vermeld waar Anis Amri daarna naartoe is vertrokken.

Nederlandse verantwoordelijken hadden al eerder aangegeven dat deze persoon op 21 december in de treinstation van Amsterdam was gesignaleerd.

Op 19 december 2016 was in de hoofdstad van Duitsland Berlijn een vrachtwagen ingereden op de bezoekers van een kerstmarkt en waren hierbij 12 mensen omgekomen en 56 mensen gewond geraakt. Bekend was geworden dat de aanslag, die opgeëist is door IS, uitgevoerd was door Anis Amri uit Tunesië. Op 23 december is Anis Amri in Milaan Italië doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met de politie.






DİĞER HABERLER




Masa Üstü Sürüme Geç